Gladiolen kopen bij bloembol: Een kleurrijke aanvulling voor jouw tuin

Bloombol - logo

Ben jij op zoek naar een kleurrijke en opvallende toevoeging voor jouw tuin? Denk dan eens aan het kopen van gladiolen bij bloembol! Gladiolen zijn prachtige bloemen die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en zorgen voor een vrolijke en zomerse sfeer in jouw tuin. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over gladiolen en waarom jij ze zou moeten kopen.

bloombol - zomer bloembollen

Wat zijn gladiolen?

Gladiolen zijn bloemen die behoren tot de familie Iridaceae en oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komen. De naam ‘gladiool’ komt van het Latijnse woord ‘gladius’, wat zwaard betekent. Dit slaat op de langwerpige bladeren die de plant heeft, die doen denken aan een zwaard. Gladiolen bloeien in de zomermaanden en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, geel, roze, oranje en wit.

Waarom zou je gladiolen kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom gladiolen een goede keuze zijn voor jouw tuin. Ten eerste zorgen ze voor een kleurrijke en opvallende toevoeging aan jouw bloemenperk. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te kweken en hebben ze weinig onderhoud nodig. Gladiolen kunnen ook worden geplant in potten en bakken, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleine als grote tuinen. Bovendien zijn ze relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten bloemen.

Hoe plant je gladiolen?

Gladiolen kun je het beste planten in de periode van maart tot en met mei. Kies een zonnige plek in de tuin waar de grond goed gedraineerd is. Graaf een gat van ongeveer 10 cm diep en plant de bollen met het puntje omhoog. Zorg dat er ongeveer 10 cm tussen de bollen zit en geef water na het planten. Gladiolen hebben niet veel water nodig, maar het is belangrijk om de grond vochtig te houden. Na ongeveer 8 tot 10 weken kun je genieten van de prachtige bloemen.

Hoe verzorg je gladiolen?

Gladiolen hebben weinig onderhoud nodig, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Zorg dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Geef regelmatig voeding om de groei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Na de bloei kun je de bloemstengel afknippen en de bollen uit de grond halen. Bewaar de bollen op een koele en droge plek tot de volgende plantperiode.

Gladiolen zijn een kleurrijke en vrolijke toevoeging aan jouw tuin. Ze zijn gemakkelijk te kweken en hebben weinig onderhoud nodig, waardoor ze geschikt zijn voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Bij bloembol kun je terecht voor een ruim assortiment aan gladiolen in verschillende kleuren en maten. Bekijk ons aanbod en bestel vandaag nog jouw eigen gladiolen!