haverkampshop-logo

en sluitwerk test. Als het slot voldoende diefstalbestendig is, kan het worden voorzien van een ster, het SKG-keurmerk. Hieronder een beschrijving van de verschillende SKG sloten:

 – Keurmerk SKG1/SKG*: Deze cilinder heeft eigenlijk geen keurmerk en is niet zelfstandig inbraak werend. 

– SKG2/SKG**: De meeste cilinders zijn uitgerust met SKG2. Deze SKG(2) sloten zijn bestand tegen inbraak van 3 minuten of langer. De SKG2 sloten sloten hebben een doorboorbeveiliging. 

– Keurmerk SKG3/SKG***: Deze cilinders houden dieven 5 minuten buiten de deur. Het verschil tussen SKG2 en SKG3 lijkt misschien klein, maar kan zeker een verschil maken. Cilinders met het SKG3-keurmerk zijn bestand tegen de meest voorkomende inbraakmethoden zoals lockpicking, de klopsleutelmethode en kerntrekken. De SKG(3) sloten zijn daarmee de veiligste sloten.

SKG sloten

Let bij de aanschaf van een cilinder op het SKG-keurmerk. Combineer daarnaast (minimaal) SKG3 sloten met veiligheidsbeslag, want cilinders zonder deurbeslag zijn niet diefstalveilig. Koopt u SKG2 sloten, koop dan ook kerntrekbeslag erbij. Op haverkampshop.nl koopt u cilindersloten met het SKG-keurmerk. Zij hebben een ruime keuze aan SKG2 en SKG3 sloten.