Stevige militaire zaklamp!

Een zaklamp is een veel gebruikt product door iedereen en dat is ook niet zo gek. Iedereen heeft er thuis wel een liggen. Je gebruikt het tijdens het klussen of soms zoek je iets op een donkere plek. Een zaklamp is iets wat wij niet meer weg kunnen denken uit ons leven. Hoewel je het niet veel gebruikt is het toch iets wat je moet hebben in huis. Nu zijn er ook een heleboel verschillende soorten zaklampen. Je hebt bijvoorbeeld een militaire zaklamp, maar ook een tactische zaklamp. Er zijn dan ook grote verschillen tussen de zaklampen. Daarom is het ook handig om te kijken welke zaklamp het beste bij jou gebruik past. Je wilt niet te veel betalen voor iets wat je misschien niet vaak genoeg gebruikt.

militaire zaklampen

Onderscheid

Als je naar verschillende zaklampen gaat kijken en hun benaming dan is dat best wel gek. Wat maakt een tactische zaklamp nou tactisch en waarom is het geen militaire zaklamp? Dat komt natuurlijk door de verschillende functies die er op zitten. Als je gaat kijken naar bijvoorbeeld de felheid van de lamp. Een tactische zaklamp is bijvoorbeeld minder fel dan een militaire. Een militaire lamp is ook iets steviger en gaat langer mee. Dat zijn verschillende dingen waar je naar gaat kijken bij een zaklamp als jij er een wilt gaan kopen. Bekijk dan ook goed de prijzen en bekijk wat jij maximaal wilt uitgeven aan de zaklamp.

Functies

De zaklampen van vroeger hadden alleen een aan en uit knop. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. De functies die de huidige zaklampen hebben is niet normaal. Als je bijvoorbeeld gaat kijken naar een militaire zaklamp. Dan zie je aan de buitenkant een simpele zaklamp. Aan de binnenkant is dat zeker niet het geval. Zo heeft de zaklamp verschillende standen van het licht. Hierdoor kan het zachtjes branden, maar ook fel zijn. Ook heeft het een knipperfunctie. Als je in het bos loopt en je wilt seinen naar iemand dan kan dat met deze functie. De zaklampen zijn dus zeker niet meer simpel.

Behuizing

De behuizing van een zaklamp is ook niet meer hetzelfde zoals het eerst was. Vroeger als jij de zaklamp liet vallen dan viel deze uit elkaar en meestal was deze dan kapot. Bij de militaire zaklamp is dit zeker niet het geval. Het is zelfs zo dat de behuizing van de zaklamp zo is gemaakt dat het een flinke klap kan hebben. Als je bijvoorbeeld wordt aangevallen dan kun jij jezelf verdedigen met de zaklamp. Dit is natuurlijk alleen in het geval van nood. De behuizing is er natuurlijk voor bedoeld om een klap te kunnen opvangen als het van een hoogte valt. 

Kleur

De militaire zaklamp hoeft niet per se een wit fel licht te schijnen. Als jij voor de extra opties wilt gaan dan krijg je twee lenzen voor op de zaklamp. Dat kan een groene zijn, maar dat kan ook een rode zijn. Het ligt er maar net aan welke van de twee jij wilt gaan gebruiken.