Zelf een bouwplan vergunning aanvragen kan lastig zijn

Wanneer je het al een keer eerder hebt gedaan dan weet je in de meeste gevallen wel wat je kunt verwachten en wat niet. Bij een verbouwing aan je woning komt namelijk veel kijken en ook al heb je het een keer eerder gedaan, het kan altijd handig zijn om een bedrijf te hebben die je hiermee kan helpen. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van je bouwplan vergunning wat soms lastiger kan zijn dan je denkt. Ook het maken van een bouwtekening is iets wat je in de meeste gevallen zelf niet kunt en hier heb je dan ook zeker een partij voor nodig die je kan helpen. Het is daarom een goed idee om eens te gaan kijken of je een partij kunt vinden die je hiermee kan helpen.

two people drawing on whiteboard

Kijk online wie je kan helpen

Hoe hoeft online niet lang te zoeken of je vindt een bedrijf die je kan helpen met het maken van bijvoorbeeld een bouwtekening. Deze partijen weten precies wat ze moeten doen met het idee dat je hebt en kunnen je dan ook op de beste manier helpen. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van een bouwplan vergunning. Het is fijn om hier een partij voor te hebben zodat je weet dat het hele proces vlekkeloos verloopt.

Hoe snel heb je je vergunning?

Het maken van een bouwtekening en het aanvragen van een bouwplan vergunning kan snel gaan, maar wanneer weet je of je je vergunning krijgt? Dit kan snel gaan, maar het kan uiteraard ook langer duren bij bijvoorbeeld grote projecten. Toch moet de gemeente binnen 8 weken reageren op je aanvraag en is de kans dus groot dat je binnen deze periode een reactie krijgt dat het wordt goedgekeurd of juist wordt afgekeurd.